in

Interviews Leclerc en Vettel na crash in GP Brazilië

In een uiterst spectaculaire race wisten de Ferrari-coureurs het hoofd niet koel te houden. Maakte de teamleiding van Ferrari een cruciale fout door geen teamorders uit te vaardigen?

Leclerc had na de kwalificatie aangekondigd een agressieve inhaalrace te gaan rijden. Met nog 5 ronden te gaan reed de Monegask op de vijfde positie, achter teamgenoot Vettel die op zijn beurt vlak achter Alexander Albon reed. Hier had teambaas Mattia Binotto wellicht moeten ingrijpen.

In plaats van dat Vettel zich kon focussen op het gevecht met Albon, moest hij de strijd aan gaan met zijn teamgenoot. De viervoudig wereldkampioen werd gepasseerd in de eerste bocht, maar knokte zich terug naast Leclerc op het rechte stuk richting bocht vier. Daar ging het mis.

Vettel ging rechts voorbij aan Leclerc, maar kneep zijn 22-jarige teamgenoot vervolgens iets te veel af. Er was licht contact tussen de Ferrari-bolides, maar voldoende om twee lekke banden te veroorzaken resulterend een DNF voor zowel Vettel als Leclerc.

Voor raceliefhebbers is het geweldig om te zien als teamgenoten met elkaar mogen vechten, maar voor het Ferrari-team is dit de allerslechtste uitkomst.

Video: Crash en Interviews

 

Interview Vettel

Interview Leclerc

Interview Binotto

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Formula 3 Grand Prix Macau 2019 Highlights

Formula 3 Grand Prix Macau 2019 Highlights

Onboard bij Albon tijdens de herstart + Interview

Onboard bij Albon tijdens de herstart + Interview