in

Is de 1.163 pk Zenvo TS1 echt 1,8 miljoen waard?

Zenvo TS1

Voor een regio in de wereld die koud genoeg is om alle weldenkende inwoners naar te binnen jagen voor een beetje warmte, heeft Scandinavië relatief veel hypercar fabrikanten. Misschien is het tijdens deze koude winters, dat ondernemers van Zweden en Denemarken besluiten om hypercars te bouwen.

We kennen allemaal natuurlijk Christian von Koenigsegg, die bekend staat om krankzinnige auto’s als de Koenigsegg Regera. En dan is er deze man, Troels Vollertsen, wiens bedrijf Zenvo verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van Zenvo TS1, een in beperkte oplage gebouwde hypercar.

Als je niet veel weet over Zenvo of zijn vorige vlaggenschip, de ST1 hypercar, dan is dat waarschijnlijk omdat er slechts 15 van waren gebouwd. Zenvo leek te falen maar werd gered door een rijke investeerder en dat leidde tot de ontwikkeling van de TS1 die we hier zien.

Achterin ligt een 1163 pk sterke 5,9-liter V8-motor met twee superchargers, die het geheel een flinke boost moet geven. Maar of  0-100 km/h in 3,0 seconden en een topsnelheid van ruim 400 km/h genoeg zijn om de buitensporige vraagprijs te rechtvaardigen? CarFection mocht het nieuwe model testen in een zeer korte test.

Video: Zenvo TS1

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Max Verstappen kwalificeert zich als tweede in Mexico

Max wint op cruise control de Grand Prix van Mexico 2017