in

Is de Ford F650 Super Truck een geschikte daily?

De Ford F650 Super Truck is voor zover wij weten de grootste pick-up Truck die je kunt kopen. Groter dan een G63 AMG 6×6 en imitaties als de Mammoth 6×6 van Hennessey. Maar kun je normaal de weg op met een F650 Super Truck?

In deze video van Throttle House gaan Thomas en James op een kleine road trip om uit te zoeken hoe de 5.000 kg zware Ford zich door een stad als Toronto manoeuvreert en of hij mee kan met het verkeer op de snelweg. Dat laatste moet vast lukken, want onder de kap ligt een 6,7-liter Powerstroke V8-motor met 330 pk en ruim 1.000 Nm koppel.

De F650 truck zoals we hier zien wordt niet gemaakt door Ford. De autofabrikant verkoopt de F650 als een kaal rollend chassis, waarna andere bedrijven er een vrachtwagen, vuilniswagen, kiepwagen of iets dergelijks van maken. Een bedrijf genaamd ‘Super Truck’ maakt de F650 echter geschikt als personenauto, met een luxe interieur, verchroomde onderdelen, een laadbak en twee brandstoftanks van 325 liter per stuk.

Het exemplaar in deze video kost maar liefst $300.000. Dat is supercar geld! Wij kunnen ons dan ook niet voorstellen dat iemand zoveel geld uitgeeft aan een pick-up truck, maar schijnbaar is er een markt voor. Zwichten Thomas en James ook voor de imposante F650?

Video: Is de Ford F650 Super Truck een geschikte daily?

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Politie beukt Renault Megane na spectaculaire achtervolging

Politie beukt Renault Megane van de weg na spectaculaire achtervolging

Spotter probeert kerstkoekjes te geven aan Lamborghini-testrijders

Spotter probeert kerstkoekjes te geven aan Lamborghini-testrijders