in

Is de Huracán EVO RWD de beste Lamborghini van dit moment?

Oude Lamborghini’s waren krankzinnig, soms angstaanjagend om te besturen en vaak niet eens zo heel goed. Toen Lamborghini werd overgenomen door VAG werden de meeste plooien gladgestreken en werden de auto’s veiliger en beter. Maar volgens velen ook saaier om te rijden.

De nieuwe Lamborghini Huracán EVO RWD moet dat oude karakter weer doen opleven. In tegenstelling tot de andere varianten, die wat krachtiger zijn, is deze Huracán achterwielaangedreven in plaats van vierwiel. Dit betekent dat de bestuurder de atmosferische V10-motor in het midden met beleid moet bedienen, helemaal als de hulpmiddelen uitstaan.

Met een cilinderinhoud van 5,2-liter levert de tiencilinder 610 pk en een koppel van 560 Nm. Het vermogen van de RWD Huracán EVO wordt naar de achteras geleid via een zeventraps automatische transmissie met dubbele koppeling, waarbij 0-100 km/h 3,3 seconden duurt, 0,4 seconden langzamer dan de AWD Huracan EVO.

De Anima-selector biedt drie rijmodi genaamd Strada, Sport en Corsa. Vooral in die laatste stand moet je als bestuurder erg alert zijn volgens Rory Reid, die de Lamborghini Huracán EVO RWD meenam voor een rijtest. De voormalig Top Gear-presentator wil weten of dit de beste Lamborghini is van dit moment, niet zozeer qua performance, maar qua beleving.

Video: Lamborghini Huracán EVO RWD Review

Is de Huracán EVO RWD de beste Lamborghini van dit moment?

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 − 4 =