in

Lamborghini Huracán Performante, EVO en Aventador S Roadster

Na drie video’s achter elkaar Ferrari’s getest te hebben, maakt Sjoerd van Stokkum nu de overstap naar de concurrent uit Sant’Agata Bolognese: Lamborghini!

In deze video gaat Sjoerd een dag op pad met een Lamborghini Huracán Performante Spyder en vergelijkt de auto met de Huracán EVO. Die nieuwste variant heeft hij nog niet eerder bestuurd en dus is van Stokkum erg benieuwd of de EVO echt zo goed is als men zegt.

De Huracán EVO heeft exact dezelfde V10-motor als de Huracán Performante. Dat betekent dat de 5,2-liter V10-motor er 640 pk uitpompt en 600 Nm koppel. Met zijn nieuwe technologie en vierwielsturing weegt hij wel iets meer dan de Performante, 1.422 kg tegenover 1.382 kg. Die 40 kg extra maakt hem overigens niet veel langzamer. In een rechte lijn is de EVO nagenoeg net zo snel en volgens chief technical officer Maurizio Reggiani kan de nieuwe Huracán op sommige stukken van de Nardo-testbaan de Performante zelfs verslaan.

Nadat Sjoerd van Stokkum beide Huracáns aan de tand heeft gevoeld, neem Jeroen Mul de rol van presentator over. De fabriekscoureur van Lamborghini heeft namelijk zijn Aventador S Roadster meegenomen en laat ons weten hoe het is om met de ‘poster car’ te rijden.

Video: Huracán Performante, EVO en Aventador S Roadster

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW M3 vs Audi RS4 vs AMG C63

Atmosferische V8 Dragrace: M3 vs RS4 vs C63

sloopt Volkswagen Passat bij verlaten parkeergarage

Bestuurder sloopt Volkswagen Passat bij verlaten parkeergarage