in

Van Stokkum en drie Ferrari Testarossa’s!

Het is zaterdag en dus staat er weer een nieuwe video online van Drivers Dream en Sjoerd van Stokkum. Bij VDM Cars staan er drie Ferrari Testarossa’s opgesteld en met één daarvan gaat Sjoerd op pad.

De Ferrari Testarossa ging in 1984 in productie als opvolger van de Ferrari Berlinetta Boxer. De door Pininfarina ontworpen auto werd oorspronkelijk geproduceerd van 1984 tot 1991, waarna er twee modelherzieningen uitkwamen; genaamd de 512 TR en F512 M. Hierdoor liep de productie van de Testarossa-lijn door tot en met 1996 en werden er in totaal bijna 10.000 auto’s geproduceerd.

Sjoerd neemt in deze video uitgebreid de tijd om het verhaal van de Testarossa te vertellen, alvorens hij de 4,9-liter platte twaalfcilinder van het in ‘Argento Nürburgring’ gespoten exemplaar tot leven wekt. Wat een geluid!

Met 390 pk is de 80’s supercar naar huidige maatstaven niet echt snel, maar dat maakt niets uit want wat is het een geweldige auto om te zien én horen. Tel daarbij op Sjoerd’s enthousiasme en het zijn 11 vermakelijke minuten.

Video: Van Stokkum en drie Ferrari Testarossa’s!

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Getunede Toyota Supra Mk5 vs BMW F82 M4

Getunede Toyota Supra Mk5 vs BMW F82 M4

Onboard bij de Ferrari F50 GT1 op het Yas Marina circuit

Onboard bij de Ferrari F50 GT1 op het Yas Marina circuit