in

Is de Mercedes SL65 AMG Black Series nog altijd een beest?

Werner Budding reed ruim 10 jaar geleden voor het laatst met een Mercedes SL65 AMG Black Series. Een geweldenaar, gevaarlijk snel en bijzonder wild, zo stond hij in zijn geheugen gegrift. Nu, een decennium later, kon hij een exemplaar lenen van VDM Cars. Maakt de SL65 AMG Black Series nog altijd evenveel indruk.

Het beestachtige uiterlijk wordt kracht bij gezet door een 6.0-liter twin turbo V12-motor met maar liefst 670 pk en 1.000 Nm koppel. Dat zijn cijfers waarmee hij kan concurreren met hedendaagse supercars. De sprint naar 100 km/h wordt geklokt in 3,9 seconden en de topsnelheid bedraagt 320 kilometer per uur.

Qua vermogen is de SL65 AMG Black Series bijna net zo sterk als de nieuwe GT Black Series. Alleen is de nieuwste ‘Black’ ruim 200 kg lichter en uitgerust met veel meer en veel geavanceerdere aerodynamica. De SL65 AMG Black Series was dan ook geen circuitauto zoals de nieuwste editie is, maar gewoon een luxe SL met een dikke spuit steroïden.

Dit exemplaar heeft slechts 3.500 km op de teller en staat te koop bij VDM Cars. Een unieke kans want er zijn er maar 350 gemaakt en 150 daarvan bevinden zich nog in Europa.

Video: Mercedes SL65 AMG Black Series Rijtest

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lexus LFA vs Mercedes-Benz SLR McLaren 722S

Lexus LFA vs Mercedes-Benz SLR McLaren 722S

Zie de Glickenhaus 007 Le Mans Hypercar in actie

Zie de Glickenhaus 007 Le Mans Hypercar in actie