in

Is de Rezvani Tank echt bulletproof?

Rezvani omschrijft hun ‘Tank’ als een “extreme utility vehicle built for any off-road and on-road challenge”. Op de optielijst staan een aantal interessante items die je normaal gesproken niet op de optielijst van een SUV ziet: thermische camera’s, nachtvisie, kevlar carrosseriedelen en kogelwerend glas.

Vehicle Vergins mocht die laatste claim testen van de fabrikant en nam een Rezvani Tank mee naar de schietbaan. Een van instructeurs vuurde twee .223 Remington kogels af op de Tank met een SIG Sauer SIG516. Er werd gericht op de ramen, die bestaan uit 6 lagen glas met polocarbonaat.

Op zich een hartstikke leuk experiment, maar bij lange na niet zo cool als de video van Texas Armoring Corporation. In die video ging de baas van het bedrijf in een gepantserde Mercedes-Benz zitten, terwijl een van zijn werknemers met een AK-47 op de Benz schoot.

Video: Is de Rezvani Tank echt bulletproof?

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jenson Button over Formule 1 2019

Jenson Button blikt vooruit op Formule 1 2019

Learjet limousine

Deze Learjet is een straatlegale Limousine