in

Dit is de Ferrari SF71H

Ook Ferrari heeft haar 2018 Formule 1-bolide onthuld. In het Ferrari museum in Maranello pakte het team groot uit om de Ferrari SF71H te onthullen waarmee Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen dit seizoen zullen racen.

De SF71H heeft een andere livery dan zijn voorganger en heeft een iets donkerdere kleur rood dan we gewend zijn. Ferrari heeft gekozen voor een iets langere wielbasis, waar Mercedes-AMG al sinds vorig jaar gebruik van maakt, en ook hier zien we ver doorontwikkelde sidepods en barge boards. De rode halo en de kortere witte haaienvin maken de 2018 Ferrari F1 compleet volgens de nieuwe reglementen.

In 2017 behaalde Vettel vijf overwinningen voor het Italiaanse team en eindige 46 punten achter wereldkampioen Lewis Hamilton. Met de SF71H hoopt Ferrari voor het eerst sinds 2008 weer eens wereldkampioen te worden en concurrent Mercedes te verslaan.

Video: Dit is de Ferrari SF71H

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nissan Micra haalt in via vluchtstrook

Inhaalmanoeuvre via vluchtstrook gaat vreselijk mis

mercedes-f1-w09

Dit is de Mercedes-AMG W09