in

Is de Lexus GS F echt beter dan een M5 30 jahre edition?

Met slechts 467 pk om mee te spelen kan de Lexus GS F op papier niet concurreren met zijn Duitse rivaal. Helemaal niet met de 600 pk sterke M5 30 jahre edition, toch? De Lexus is zeker niet zo snel als de BMW, maar in dagelijks gebruik is de GS F misschien wel beter volgens Chris Harris.

Tijdens een test in Wales, een aantal maanden geleden te zien aan de sneeuw, roemde Harris de Lexus’ superieure wegligging, stuurgevoel en tractie. Waar de BMW moeilijk te besturen was in deze natte en koude omstandigheden, was de Lexus juist een feest om mee te sturen.

Daarnaast heeft de Lexus een atmosferische 5.0-liter V8-motor die tot 7500 tpm doortrekt en fantastisch klinkt. De motor mag dan wel minder vermogen hebben en onderin niet zoveel koppel, maar hij heeft wel karakter. Ondanks het feit dat de M5 over het geheel op papier een betere auto is, concludeert Chris dat de GS F “more enjoyable to drive is, most of the time“.

Video: Lexus GS F vs BMW M5 30 Jahre

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

2017-Porsche-911-RSR-is-luid

Luister eens naar de Porsche 911 RSR op Le Mans

Aston-Martin-Vulcan-Shelsley-Walsh

Aston Martin Vulcan trekt strepen tijdens Shelsley Walsh Hillclimb