in

Is een McLaren 675LT sneller dan een fiets in New York?

Jullie zullen ongetwijfeld wel eens van Casey Neistat gehoord hebben, de beste man is een van de zo niet dé populairste vlogger op YouTube. Met ruim zes en een half miljoen volgers heeft hij een gigantisch bereik en zijn video’s trekken meer kijkers dan een uitzending van ‘Boer zoekt vrouw’.

Een logisch gevolg van deze populariteit is dat veel bedrijven en andere YouTube-kanelen met Casey willen samenwerken, waaronder het kanaal Mashable. Zij nodigden Casey en fietsliefhebber Lucas Brunelle uit voor een challenge; wie manoeuvreert zich het snelste door de straten van New York? Dat Lucas Brunelle zijn nieuwe racefiets gebruikt spreekt voor zich, maar Casey kan natuurlijk niet zijn geliefde skateboard gebruiken want dan verliest hij gegarandeerd. Mashable regelde daarom een McLaren 675LT voor hem, jawel een 675 pk sterke supercar met messcherpe besturing en krankzinnige acceleratie.

De race loopt van Williamsburg Bridge naar het Museum of National History, een rit van ongeveer 15 kilometer. Normaal gesproken zou een auto deze race makkelijk winnen, maar in het centrum van een grote stad is het druk met veel langzaam rijdend tot stilstaand verkeer, dan heb je dus weinig aan een supercar. Het is niet voor niets dat bezorgdiensten als Deliveroo gebruik maken van fietskoeriers, die kunnen gemakkelijk tussen het verkeer door en gebruik maken van wegen waar auto’s niet mogen/kunnen komen.

Dat Casey en zijn McLaren het lastig gaan krijgen staat vast, scroll naar beneden om te zien wie er wint.

Video: Is een McLaren 675LT sneller dan een fiets in New York

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

McLaren 720S

McLaren 720S laat zien wat hij in huis heeft

Top Gear Season 24 Trailer

Het nieuwe seizoen van Top Gear heeft meer hypercars dan The Grand Tour