in

Dit is de ultieme Hot Hatch Test van 2016

De Ford Focus RS is de nieuwste en misschien wel beste Hot Hatch van dit moment volgens Carfection. Maar om de onbetwiste koning van het Hot Hatch segment te zijn moet de Focus RS in staat zijn om alle concurrenten af te troeven en daarom heeft Autotrader de ultieme test georganiseerd.

In deze vergelijkende test zien we naast de RS de Honda Civic Type-R, Audi RS3, Mercedes-AMG A45, Volkswagen Golf R, Renault Sport Megane 275 Cup-S, Peugeot 308 GTI 270, BMW M135i en de Subaru Impreza WRX STI. De auto werden getest op de weg, op het circuit, en er werd gekeken naar essentiële zaken voor eigenaren zoals lopende kosten en dagelijkse bruikbaarheid.

Afgezien van de Seat Leon Cupra 280 kan ik me geen andere hot hatch bedenken die niet aanwezig is in deze test. Mocht je dus in de markt zijn voor een nieuwe hot hatch, bekijk dan zeker deze uitgebreide test van Autotrader!

Video: Ultieme Hot Hatch Test 2016

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

NASCAR Crashfest Talladega

NASCAR crashfest in Talladega

Schwedenkreuz eist nu ook een Honda Civic Type R

Schwedenkreuz eist nu ook een Honda Civic Type R