in

Is de VW Up GTI net zo goed als de originele Golf GTI?

Volkswagen heeft een GTI-versie van de Up geïntroduceerd en het bedrijf wil graag benadrukken dat de nieuwe Up GTI een moderne reïncarnatie van de originele Golf GTI is.

Als dit te vergezocht klinkt, bedenk dan dat de twee auto’s qua grootte en prestaties vergelijkbaar zijn zoals Volkswagen eerder al demonstreerde in deze video. Het vermogen wordt geleverd door een 1,0-liter driecilinder TSI-motor met turbocharger die 115 pk en 230 Nm koppel naar de voorwielen stuurt. De sprint van 0 naar 100 km/h duurt 8,8 seconden en de Up GTI stopt pas met versnellen bij ongeveer 196 km/h.

De kleinste hot hatch van Volkswagen weegt slechts 997 kg en is standaard goed uitgerust met onder andere cruise control, airco en navigatie. Het belangrijkste is natuurlijk hoe de kleine auto rijdt en daarom is Steve Sutcliffe naar Zuid-Frankrijk afgereisd om te zien of de Up GTI echt te vergelijken is met de oer-GTI.

Video: Volkswagen Up GTI Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

McLaren 570S vs Jeep Trackhawk

Jeep Trackhawk racet tegen een McLaren 570S

Onboard bij de 2018 Renault Megane RS op Circuit Jerez