in

Italdesign Zerouno bij Pebble Beach Concours d’Elegance

Van de Italdesign Zerouno worden slechts vijf exemplaren gebouwd en ondanks het prijskaartje van ruim anderhalf miljoen euro zijn ze allemaal verkocht. Het designhuis bracht exemplaar #2 naar Pebble Beach Concours d’Elegance om de bijzondere supercar te tonen aan het publiek.

Italdesign is onderdeel van de Volkswagen Group en plukt daar de vruchten van, zo is de 5,2-liter V10-motor afkomstig van de Audi R8 en onderhuids is het eigenlijk een Lamborghini Huracán. Dankzij 610 pk en veel koolstofvezel is de Zerouno in staat om in 3,2 seconden naar 100 km/h sprinten en een topsnelheid van 330 km/h te halen.

Het design lijkt op een mix van de Glickenhaus SCG 003, de Lamborghini Veneno en de Huracán. Persoonlijk is niet helemaal mijn smaak, met name de voorkant vind ik niet mooi, maar er zullen genoeg mensen geïnteresseerd in zijn. Mede daarom wordt er door Italdesign ook nagedacht over een roadster.

Video: Italdesign Zerouno

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

BMW-Concept-Z4

BMW Concept Z4 in nieuwe promo

Mercedes-Benz C43 AMG

Deze man kocht ’s werelds goedkoopste Mercedes-AMG