in

Lamborghini Huracán Performante Review

De Lamborghini Huracán Performante behoort officieel gezien tot het rijtje McLaren 675 LT, Ferrari 458 Speciale en Porsche 911 GT2 RS. Maar zijn Nordschleife rondetijd was zo snel dat de Performante kortstondig de snelste productieauto op het legendarische circuit was, sneller dan een flink aantal hypercars.

Door deze prestatie ontstonden er al snel geruchten dat Lamborghini geknoeid zou hebben met het beeldmateriaal, totdat Racelogic de tijd bevestigde met een screenshot van hun professionele datalogger. Niets gelogen dus, de Huracán Performante is gewoon een beest op het circuit.

Op het circuit van Imola test journalist Henry Catchpole van DriveTribe de 640 pk sterke Lamborghini om vervolgens ook nog even over prachtige bergwegen te knallen. Ook daar presteert de Huracán Performante geweldig, dat kan ook haast niet anders want als een auto de hobbels en kuilen van de Nordschleife overwint dan moet de openbare weg ook geen probleem zijn.

Video: Lamborghini Huracán Performante Review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Aston Martin V8 Vantage R-GT

Speakers vol open voor deze Aston Martin V8 Vantage R-GT

Sophia Floersch

Formule 4-coureur Floersch mist rakelings bergingsvoertuig