in

Jaguar I-Pace vs Tesla Model X 100D in een 0-100-0 race

Jaguar heeft de koe gelijk bij de hoorns gepakt en de onvermijdelijke dragrace georganiseerd; de I-Pace vs de Tesla Model X.

Met behulp van coureurs Mitch Evans en Tony Kanaan organiseerde Jaguar een 0-100-0 race tussen de nieuwe I-Pace en de Tesla Model X in de 75D- en 100D-uitvoering. De eerste volledig elektrische auto van Jaguar heeft twee elektromotoren, die respectievelijk de voor- en achteras aandrijven. De motoren hebben een gecombineerd vermogen van 400 pk en 696 Nm aan koppel. Een sprint vanuit stilstand naar 100 km/h is in 4,8 seconden afgerond en het bereik van de I-Pace betreft 480 kilometer.

De Jaguar I-Pace is iets lichter dan de Tesla Model X en heeft een perfecte 50-50 gewichtsverdeling. Deze race draait echter puur om acceleratie en decceleratie en daar is Tesla over het algemeen heer en meester in. Deze race is echter opgezet door Jaguar en die laten hun nieuwe I-Pace natuurlijk niet verliezen.

Onderstaande race moet dus met een korreltje zout genomen worden, op zijn minst totdat een onafhankelijke partij een duel organiseert. Maar op één punt heeft de Jaguar I-Pace wat ons betreft zeker gewonnen, de styling van de Britse SUV is vele malen mooier. Ondanks die gave Falcon-deuren van de Model X.

Video: Jaguar I-Pace vs Tesla Model X 100D

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Nieuwe Toyota Supra

Deze testrijder kon niet driften met de nieuwe Toyota Supra

Carl-Thompsen-Lexus-GS300-4-rotor

Onboard bij Carl Thompson’s 4-Rotor 26b Lexus GS300