in

James May mag eindelijk rijden in zijn nieuwe Toyota Mirai

In een eerdere aflevering van DriveTribe trok James May de dekens van zijn gloednieuwe Toyota Mirai, opgewonden om hem voor het eerst in de openbaarheid te brengen. Helaas gaven de drukke stadsstraten van Londen het team niet veel om mee te werken, waarbij James alleen kon melden dat het “zeer, zeer aangenaam was tot acht mijl per uur“.

Nu kan James echter zijn nieuwe aanwinst testen op de wegen van West Sussex. De eerste noot van May is er een die we niet vaak horen van autorecensenten, en dat is de geur – of in het geval van de Mirai, een gebrek daaraan. Afgezien daarvan is de overweldigende indruk er een van stilte achter het stuur, met slechts een vleugje bandengebrul.

De Mirai is voorzien van een luchtzuiveringssysteem dat reinigt wat in het brandstofcelsysteem wordt gevoerd. In theorie doen degenen die de Mirai besturen niet alleen hun deel om de CO2-uitstoot te verminderen; ze maken het schoon voor de rest van ons.

Klein probleempje, op dit moment zijn er slechts vijf functionele waterstofbrandstofcentra in Nederland

Video: James May mag eindelijk rijden in zijn nieuwe Toyota Mirai

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Jenson Button test de nieuwe Lotus Emira

Jenson Button test de nieuwe Lotus Emira

DRAG RACE: Ferrari 488 Pista v Aventador SV v 911 Turbo S

Ferrari 488 Pista vs Aventador SV vs 911 Turbo S