in

Jay Leno’s Garage – Ferrari Enzo

Voor deze aflevering van Jay Leno’s Garage kwam Ferrari-verzamelaar David Lee langs om zijn 2003 Enzo te showen, zoals hij eerder ook al deed met zijn F40.

De Ferrari Enzo is alweer 15 jaar oud en is zelfs naar huidige maatsteven nog altijd een bloedsnelle auto. Dankzij een atmosferische 6.0-liter V12-motor heeft de Enzo 660 pk en 657 Nm koppel om mee te spelen. De hypercar is geheel van carbon fiber en binnenin is het zeer minimalistisch met als doel het gewicht zo laag mogelijk te houden. Dat is gelukt want de Enzo weegt slechts 1.365 kg. Hierdoor gaat de sprint van stilstand naar 100 km/h in 3.2 seconden en, heel belangrijk voor Amerikanen, legt hij de kwart mijl af in ongeveer 11 seconden.

De Enzo werd ontworpen door de Japanner Ken Okuyama. Het idee achter de Ferrari Enzo was hetzelfde als dat achter de F50; het bouwen van een Formule 1-wagen voor de weg. Dat kunnen we vandaag mooi vergelijken want vijftien jaar later ziet zo’n Formule 1-wagen voor de weg er heel anders uit, kijkend naar de Mercedes-AMG Project One.

Video: Jay Leno’s Garage – Ferrari Enzo

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Mercedes-AMG Project ONE

Lewis Hamilton in de Mercedes-AMG Project ONE

IAA Frankfurt 2017 Highlights

De belangrijkste onthullingen van IAA Frankfurt 2017