in

Jay Leno’s Garage – Ford Shogun met V6 & NOS

Deze Ford Shogun startte zijn leven als een doodgewone Festiva, totdat Chuck Beck en Nick Titus besloten een Ford V6 in de achterzijde te monteren en Jay besloot om wat lachgas in de motor te injecteren.

Met zijn brede wielkasten, agressieve ventilatieopeningen en achterin gemonteerde motor lijkt hij verdacht veel op de Renault R5, maar deze Ford Shogun is slechts een concept car die werd ontwikkeld in 1990 om de Yamaha-gebaseerde SHO V6-motor te demonstreren. Slechts 7 exemplaren zijn er gebouwd en normaal gesproken leverde de 3.0-liter V6-motor in de Shogun 220 pk, maar dat was niet genoeg voor Jay Leno en dus werd dit exemplaar voorzien van NOS.

Zodra de motor half gas bereikt wordt er lachgas geïnjecteerd in een lineaire manier totdat het gaspedaal vol ingedrukt is. Hierdoor wordt het extra vermogen veel geleidelijker toegevoegd en dat is wel zo prettig aangezien Shogun nogal tail-happy kan zijn als je iets te enthousiast bent met je rechtervoet. Het Nitrous Oxide System levert 90 pk extra waardoor het vermogen stijgt naar 310 pk! Behoorlijk wat voor zo’n kleine auto, die standaard 0-100 km/h al in 4.6 seconden deed.

Jat Leno neemt je in onderstaande video mee langs alle details van deze bijzondere Ford en laat natuurlijk even zien wat de Shogun in huis heeft.

Video: Ford Shogun met V6 & NOS

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW M3

Badass Latvian doet Gymkhana met een 1000 pk sterke BMW

Volvo's zijn zo sterk als een tank

Yep, Volvo’s zijn sterk als een tank