in

Jay Leno’s Garage – Koenigsegg One:1

Jay Leno ontmoet oprichter Christian von Koenigsegg op een circuit in South Carolina om te praten over de Koenigsegg One:1. Van de zes One:1’s die er zijn gemaakt bevindt er slechts één in de USA, en met dat exemplaar mag Jay Leno het circuit op.

Het neemt maar liefst 5000 uur in beslag om deze brute hypercar te bouwen en dat is te zien aan de details en de kwaliteit. Christian verteld een aantal interessante feitjes over de auto voordat hij en Jay even achter het stuur kruipen van de 1.360 pk sterke hypercar.

Koenigsegg claimt een top van 437 kilometer per uur, maar harder dan 386 km/h hebben wij de One:1 nooit zien gaan. Het volgende doel van de One:1 is het ronderecord voor productieauto’s op de Nordschleife, dat loopt tot dusver niet geweldig want een van de auto’s werd compleet afgeschreven. Ze hebben inmiddels al wel het ronderecord op Spa en Suzuka in handen.

Video: Jay Leno’s Garage – Koenigsegg One:1

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

patrick-dempsey

Patrick Dempsey nog altijd in Race Mode

awesome-reportage-van-chris-harris-tijdens-24h-spa-francorchamps

Awesome reportage van Chris Harris tijdens 24H Spa-Francorchamps