in

Jay Leno’s Garage – Koenigsegg Regera

Christian von Koenigsegg brengt de langverwachte Regera met zijn gepatenteerde Direct Drive Transmission naar Jay Leno’s Garage.

De Koenigsegg Regera is altijd een mysterieuze auto geweest, we hebben er een paar video’s over geplaatst maar nooit zagen we een uitgebreide review of een uitgebreide breakdown van de Regera. Het is dan ook zeer interessant om te zien hoe Christian in deze aflevering van Jay Leno’s Garage alle details prijsgeeft.

De Regera maakt gebruik van een twin turbo 5.0-liter V8-motor, met iets kleinere turbo’s dan in de Agera RS.  Daarnaast zijn er drie elektromotoren aan boord, één per achterwiel en één op de krukas. De Koenigsegg Direct Drive vervangt de traditionele transmissie van de verbrandingsmotor, in plaats daarvan biedt de KDD een directe aandrijving naar de achteras zonder de noodzaak van versnellingen.

De twee elektromotoren op de achterwielen starten de acceleratie, bij ongeveer 50 km/h komt de verbrandingsmotor in actie samen met de elektromotor op de krukas. De Regera heeft dus maar één versnelling en een koppelomvormer die meer of minder slip toelaat afhankelijk van de belasting.

Volgens Christian is er 1.500 pk en 2.000 Nm koppel aanwezig in de Regera en zou de auto in staat moeten zijn om in 21 seconden naar 400 km/h te accelereren.

Video: Jay Leno’s Garage – Koenigsegg Regera

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Norman Timbs Special

1948 Norman Timbs Special Review

Driften met je slippers

Deze Hoonigan drift zijn RX-7 gewoon in z’n slippers