in

Jay Leno’s Garage – Light Car Company Rocket

Jay Leno is al 25 jaar eigenaar van deze Light Car Company Rocket en de laatste video die hij erover maakte dateert van 12 jaar geleden. Hoog tijd dus voor een nieuwe review van de Rocket.

Gordon Murray, ontwerper van de McLaren F1, en Chris Craft richtten Light Car Company in 1991 op en produceerde tot 1998 slechts één de auto, de Rocket. De open auto is duidelijk gebaseerd op een Formule-auto en weegt slechts 350 kilogram dankzij een buizenchassis en aluminium bodypanelen .

Achterin ligt een 1000cc Yamaha-motor, gekoppeld aan een sequentiële versnellingsbak, met 147 pk waardoor de Rocket een topsnelheid kan halen van 230 km/h. Verrassend genoeg is de Rocket een tweezitter, achter de bestuurder is namelijk nog plek voor een passagier.

Wij hadden nog nooit een video gezien van de Rocket en daarom is het leuk dat Jay Leno’s Garage aandacht besteed aan dit soort bijzondere straatauto’s.

Video: Jay Leno’s Garage – Light Car Company Rocket

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Group 5 BMW 320

Kevin Abbring trapt een Group 5 BMW 320 over Goodwood

Ferrari 458 Spider vernietigd

In beslag genomen Ferrari 458 Spider vernietigd