in

Jay Leno’s Garage – SharkWerks 997 GT3 RS 4.1

Er zijn een hoop Porsche tuners in de business, in de laatste aflevering van Jay Leno’s Garage ontvangt de voormalig TV-host de crew van SharkWerks. Zij hebben een van hun meest recente creaties meegenomen naar de garage, een Porsche 997 GT3 RS 4.1.

Zoals de naam al suggereert is de motorinhoud vergroot van 3.8-liter naar 4.1-liter. Daarnaast is er nog een hele rits aan upgrades: EVOMs headers, SharkWerks pulleys, EVOMS/SharkWerks race spec lightweight billet crank, forged piston kit, EVOMS forged rods, intake, exhaust cam shafts, SharkWerks Hammerhead heads, RS 4.0 clutch pack, Forgeline GA1-R monoblock velgen en RSS/SharkWerks ophanging.

Dankzij al deze aanpassingen produceert de 4.1-liter boxermotor nu 542 pk en 542 nm van het koppel. Dat is een enorme vermogensstijging, meer dan 100 pk en nm koppel extra. De auto is gespoten in een geweldige kleurschema, geïnspireerd door de legendarische Gulf kleuren. Bekijk alle ins-en-outs van de SharkWerks 997 GT3 RS 4.1 hieronder.

Video – SharkWerks 997 GT3 RS 4.1

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

WTCC 2014 - Paul Ricard Highlights

WTCC 2014 – Paul Ricard Highlights

Formule 3 - Highlights weekend Max Verstappen

Formule 3 – Highlights Silverstone Max Verstappen