in

Jenson Button in McLaren F1 op Bathurst

Voor het eerst in de geschiedenis reed er een Formule 1-auto over het Mount Panorama Circuit. Het circuit van Bathurst is in Europa voornamelijk bekend vanwege de V8 Supercars Bathurst 1000, ook wel The Great Race genoemd.

Voor een Vodafone-evenement mocht Jenson Button met een 2008 McLaren over het circuit rijden en hij verpulverde gelijk het baanrecord. Bathurst is een circuit dat eigenlijk te weinig aandacht krijgt hier in Europa maar absoluut in het rijtje thuishoort van legendarische circuits als Le Mans, Laguna Seca, Nordschleife en Monza.

Hoe gaaf zou het zijn als de Grand Prix van Melbourne verplaatst zou worden naar Bathurst! Zie je al 22 Formule 1-auto’s over dit smalle en technische circuit knallen, met geen enkele ruimte voor fouten? Dan worden de jongens pas echt onderscheiden van de mannen, zo hoort het eigenlijk te zijn!

Video: Jenson Button in McLaren F1 op Bathurst

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

MINI John Cooper Works Coupé Endurance

MINI John Cooper Works Coupé Endurance

Top Gear - Bugatti Veyron vs McLaren F1

Top Gear – Bugatti Veyron vs McLaren F1