in

Juan Pablo Montoya tests Indycar

Na 253 Sprint Cup wedstrijden in NASCAR is Juan Pablo Montoya vanaf volgend jaar weer te zien in een formule-auto, de IndyCar welteverstaan. Omdat het NASCAR project bij Earnhardt Ganassi Racing nooit echt succesvol werd, slechts twee overwinningen, besloot het team het contract tussen beide partijen niet te verlengen.

In plaats van op zoek te gaan naar een nieuw stoeltje in NASCAR besloot Montoya terug te keren naar ‘Open Wheel Racing’. In 1999 won hij zeven races in het Champ Car kampioenschap en de titel met het Chip Ganassi Team. In 2000 won hij ook nog eens de Indianapolis 500, tijdens zijn eerste en enige poging.
De Colombiaan maakte vervolgens de overstap naar Formule 1 en reed van 2001 tot en met 2004 voor Williams. Na twee teleurstellende seizoen voor McLaren stapte hij in 2007 over naar NASCAR.

Dertien jaar later stapt Juan Pablo Montoya dus weer in de cockpit van een ‘American Open Wheeler’. Gisteren had hij zijn eerste test met het team van Penske op Sebring. Voordat Montoya instapte werd de No 2 Penske Dallara eerst even door Will Power warm gereden.”Het is natuurlijk erg opwindend dat zij mij willen helpen. Werkelijk iedereen werkt hier samen en dit hoort gewoon bij Team Penske. Het belangrijkste is dat ik zo snel mogelijk op snelheid kom. Hoe sneller dat ik over snelheid beschik, des te beter voor iedereen.”

Zal Montoya weer succesvol worden in Amerika? Wij gunnen het hem van harte, bekijk hieronder beelden van zijn eerste test met Team Penske.

Video: Juan Pablo Montoya tests Indycar

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Gesprongen Waterleiding Breekt Wegdek Open

Gesprongen waterleiding breekt wegdek open

Twin Turbo SLS AMG van World Motorsports

Twin Turbo SLS AMG van World Motorsports