in

Kan de Lucid Air een Tesla Model S verslaan op de dragstrip

Tesla heeft indruk gemaakt op de wereld met het hoogste vermogen, de Model S Plaid. Maar nu heeft hij een eerlijke concurrent, in de vorm van de de Lucid Air Performance Dream Edition. Ook een vierdeurs sedan met viercijferige vermogenscijfers dankzij stevige elektromotoren.

De Lucid Air Performance Dream Edition, die we in deze video van DragTimes zien, levert een geclaimde 1.111 pk, terwijl de Tesla Model S Plaid een iets lagere 1.020 pk biedt.
Met een gewicht van 2.375 kg is de naam van de Air nogal ironisch in vergelijking met de Model S Plaid die 2.192 kg weegt.

Beide auto’s zijn voor deze race op behoorlijk plakkerig rubber gezet, de Tesla op Michelin Pilot 4S-banden, terwijl de Air op Pirelli P Zero HL-banden staat. De test vindt echter plaats op een nogal koude dag van 9°c. Hoewel de Tesla een instelling heeft om de batterij op te warmen ter voorbereiding op het racen, wat de Lucid niet heeft, zegt de host van de video dat ze dat niet hebben gebruikt ​​om het racen zo eerlijk mogelijk te houden.

Video: Kan de Lucid Air een Tesla Model S verslaan op de dragstrip

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Ford Puma WRC rolt ravijn in bij Rallye Monte-Carlo

Ford Puma WRC rolt ravijn in bij Rallye Monte-Carlo

Toyota Supra Autonomous Drift

Is driften met deze Toyota Supra wel leuk