in

Kan een Subaru Legacy rijden met zaagbladen als wielen?

In Finland heb je nog echte winters, van december tot en met eind maart zijn alle wateren in het Scandinavische land bevroren. Dat bracht dit stel op een vreemd idee, kun je zaagbladen als wielen gebruiken om over een bevroren meer te rijden?

Een Subaru Legacy werd gekozen als testvoertuig en voorzien van zaagbladen van massief staal. Ieder zaagblad weegt ongeveer 35 kg en is vlijmscherp. Al snel blijkt dat zaagbladen kunnen fungeren als wielen, ze zijn sterk genoeg om het gewicht van de auto te dragen. Comfortable is het uiteraard niet en de zaagbladen zijn zo scherp dat ze met gemak 3 centimeter door het ijs snijden.

Na een paar rondjes op het ijs wordt de rijtest voortgezet op bevroren bospaden en daar voelt de Subaru Legacy zich veel beter thuis. Met 60 km/h wordt er over de weg gereden en ondanks wat onderstuur lijken de zaagbladen redelijk te functioneren als wielen. Beter dan de houten wielen die Hoonigan gebruikte onder hun Audi 200.

Video: Subaru Legacy met zaagbladen als wielen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Aventador SVJ tilt voorwielen op tijdens launch op de dragstrip

Aventador SVJ tilt voorwielen op tijdens launch op de dragstrip

Ford Mustang GT vliegt in brand na donuts

Ford Mustang GT vliegt in brand na donuts