in

Die keer dat Villeneuve en Zonta afspraken vol gas door Eau Rouge te gaan

In 1999 reden Jacques Villeneuve en Ricardo Zonta voor het BAR team, wat stond voor British American Racing wat weer een verwijzing was naar British American Tobacco, de hoofdsponsor van het team. 1999 was het eerste seizoen van BAR in de Formule 1 en dat jaar verliep dramatisch, Villeneuve kwam in de eerste 11 races niet aan de finish en geen van beide coureurs haalden punten.

Dat jaar is dus redelijk snel in de vergetelheid geraakt, met uitzondering van het raceweekend op Spa-Francorchamps. De legendarische bocht Eau Rouge-Raidillon had enkele wijzigingen ondergaan en volgens Jacques Villeneuve was de bocht daardoor “easily flat out”. De wereldkampioen daagde zijn teamgenoot daarom uit om de bocht vol gas te nemen in de kwalificatie en natuurlijk ging Zonta die uitdaging aan.

Villeneuve ging als eerste en schreef zijn auto compleet af toen hij heuvelopwaarts de achterkant verloor. De sessie werd stilgelegd om de ravage op te ruimen en nadat de kwalificatie werd hervat ging Zonta de baan. Niet afgeschrikt door de crash van zijn teamgenoot ging ook Zonta proberen Eau Rouge-Raidillon te nemen zonder te liften. Maar ook de Braziliaan verloor de achterkant en crashte nog harder dan zijn teamgenoot. Het ongeloof is van teambaas Craig Pollock’s gezicht af te lezen.

In onderstaande video wordt teruggeblikt op die bizarre uitdaging tijdens de kwalificatie van 1999.

Video: Villeneuve en Zonta vol gas door Eau Rouge

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Max Spa F1 2017

Max oefent alvast een rondje Spa met F1 2017

Mercedes-AMG G63 spuwt vlammen

Deze 700 pk Mercedes G63 AMG is vurig