in

Ken Block stapt achter het stuur van Audi Group B en Group S

Ken Block heeft een contract getekend bij Audi om de Etron-modellen van de fabrikant te gaan promoten, middels onder andere een elektrische Gymkhana-video in 2022. De Amerikaan bracht recentelijk een bezoek aan de fabriek in Ingolstadt en nam een kijkje in de geheime garage van Audi.

In Audi’s geheime garage staan onder andere Walter Röhrl’s Sport Quattro S1 E2 en de Sport Quattro RS 002. Die laatste auto is een one-off prototype voor Group S, de klasse die Group B zou opvolgen maar uiteindelijk nooit van de grond kwam.

Beide Audi’s beschikken over dezelfde vijfcilinder turbomotor met ongeveer 600 pk, maar hebben twee totaal verschillende chassis. Block mocht in beide raceauto’s een stukje sturen, maar de turbodruk werd wel iets teruggeschroefd. De Quattro S1 E2 heeft namelijk een waarde van 2.5 miljoen euro en de RS002 is nog veel meer waard omdat er maar één exemplaar van is gebouwd.

Hoewel Block een overeenkomst heeft getekend om elektrische Audi’s te promoten, zijn dit de video’s waar hij waarschijnlijk zelf ook van droomt. En zo te zien komt er nog een test aan met een IMSA GTO!

Video: Ken Block stapt achter het stuur van Audi Group B en Group S

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

James May geeft commentaar op auto’s van YouTubers Pt 3

James May geeft commentaar op auto’s van YouTubers Pt 3

Mercedes SLK340 V8 tijdens St. Agatha Hillclimb 2021

Mercedes SLK340 V8 pakt podium tijdens St. Agatha Hillclimb 2021