in

Kimi Raikkonen keert terug naar Ferrari

Kimi Raikkonen rijdt in 2014 en 2015 weer in dienst van Ferrari, dat heeft de renstal uit Maranello om 14.00 uur officieel bevestigd. De Fin die momenteel nog voor Lotus uitkomt, was eerder drie seizoenen (2007-2009) actief voor Ferrari, maar moest daar eind 2009 vertrekken om plaats te maken voor Fernando Alonso.

Bij het topteam uit Maranello wordt de ervaren rijder teamgenoot van Fernando Alonso, waardoor er geen plaats meer is voor Felipe Massa. De Braziliaan liet gisteren al weten dat hij aan het einde van dit seizoen afscheid neemt van de Scuderia.

De Fin werd eind 2009 op een niet al te nette manier aan de kant gezet bij Ferrari vanwege tegenvallende prestaties en om plaats te maken voor Alonso. Het contract van Raikkonen, met een looptijd van nog één jaar, werd afgekocht en de Fin maakte een uitstapje naar het WRC.

Kimi Raikkonen behaalde in 2007 met Ferrari zijn enige wereldtitel door Hamilton en Alonso te verslaan in een bizarre slotfase. Hieronder beelden van Raikkonen’s kampioensjaar 2007.

Video – Kimi Raikkonen’s kampioensjaar

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Petrolicious - Fiat 514

Petrolicious – Fiat 514

Tesla Model S Review van AutoCar

Tesla Model S Review van AutoCar