in

Klassieke Ferrari F40 ontmoet de nieuwe SF90 Stradale

Petrolicious was jarenlang een toonaangevend YouTube-kanaal dat prachtige, korte films maakte over klassieke (race)auto’s. Wij hebben meer dan 100 video’s daarvan gedeeld met jullie, maar een kleine twee jaar geleden veranderde men van opzet en trokken de video’s steeds minder kijkers. Het kanaal ging op zwart en nieuwe video’s bleven uit, tot nu.

Een van de hoogtepunten van 2022 was het 75-jarig jubileum van Ferrari. Ter ere van deze gelegenheid werkte Petrolicious samen met Ferrari North America om zes belangrijke auto’s uit haar geschiedenis te vergelijken met hun moderne tegenhangers.

De eerste van deze serie korte films toont de perfect bewaard gebleven Ferrari F40 van verzamelaar Jerry Levy. De film wordt gepresenteerd door Jethro Bovingdon die de F40 vergelijkt met Ferrari’s nieuwste en snelste hypercar, de SF90 Stradale.

Ondanks dat beide Ferrari’s compleet verschillend zijn, zoekt Jethro naar de genetische draad tussen de analoge F40 en de supergeavanceerde SF90 Stradale. Benieuwd naar zijn conclussie, bekijk dan snel de nieuwste video van Petrolicious.

Video: Klassieke Ferrari F40 ontmoet de nieuwe SF90 Stradale

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De geluksvogels op de Nordschleife in 2022

De geluksvogels op de Nordschleife in 2022

Volkswagen Polo knalt langs wegwerkzaamheden

Volkswagen Polo GTI knalt met 150+ langs wegwerkzaamheden