in

Kleine Suzuki Pickup met 440 pk is leuk speelgoed

De Suzuki Mighty Boy werd geïntroduceerd in de jaren ’80 en valt in de Kei-autocategorie van Japan. Kei-auto’s werden na de Tweede Wereldoorlog in het leven geroepen om autorijden betaalbaar te maken en daardoor zijn ze erg klein en is de motorinhoud niet groter dan 660cc.

Deze Suzuki Mighty Boy heeft zijn weg gevonden naar Australië en de huidige eigenaar propte een een 6,0-liter V8-motor onder de kap. De LS2-motor levert 440 pk aan de achterwielen, op een totaalgewicht van slechts 550 kilogram. Met een wielbasis van 2.15 meter is de kleine pickup amper in het rechte spoor te houden en zodra het gaspedaal ook maar enigszins aangeraakt wordt beginnen de achterwielen te spinnen.

Even ter vergelijking, de originele Suzuki Mighty Boy werd aangedreven door een 543cc driecilinder, waarbij de krachtigste versie slechts 31 pk had. Deze creatie heeft dus 14 keer zoveel vermogen als standaard!

Video: Suzuki Mighty Boy met 440 pk

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nissan 370Z vat vlam tijdens driften

Nissan 370Z vat vlam tijdens driften

honda-civic-type-r-nurburgring

Nieuwe Honda Civic Type R gespot op de ‘Ring