in

Koenigsegg Jesko Absolut nader bekeken

Koenigsegg verbaasde iedereen met de onthulling van hun 1.700 pk sterke familiewagen, genaamd Gemera. Maar dat is niet de enige onthulling die ze deden in een lege beurshal van de Geneva Motor Show, zie hieronder de Jesko Absolut!

De Absolut is een speciale uitvoering van de vorig jaar gepresenteerde Koenigsegg Jesko. Puur gericht op topsnelheid en op het verslaan van de Bugatti Chiron Super Sport 300+, de Absolut haalt volgens oprichter Christian von Koenigsegg namelijk een topsnelheid van meer dan 310+ mph, omgerekend 500 kilometer per uur.

Dit zal de laatste Koenigsegg zijn die volledig gericht is op topsnelheid, sneller dan dit wil je namelijk niet gaan als je enig verstand hebt, aldus Christian. De Absolut heeft een iets langere achterkant en de enorme achtervleugel ontbreekt, maar er zijn wel twee kleine vleugels voor extra stabiliteit op hoge snelheid. De wielen zijn van carbon fiber en achteraan dichtgemaakt om de weerstandscoëfficiënt te verlagen. Die is overigens maar 0,278 Cw,.

Het hart van de Jesko Absolut is dezelfde 5,0-liter V8 met dubbele turbo die op E85-brandstof een vermogen van 1623 pk en 1500 Nm koppel levert. Dit vermogen gaat naar de achterwielen via een in huis ontwikkelde automatische transmissie met negen versnellingen.

In totaal zullen er 125 Jesko’s gebouwd worden, uiteindelijk bepaalt de klant of het een Absolut wordt of een normale Jesko.

Video: Koenigsegg Jesko Absolut nader bekeken

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi SQ5 op de rollenbank

Op de Rollenbank – Audi SQ5

Deze Subaru Impreza STi Time Attack heeft een full carbon body

Deze Subaru Impreza STi Time Attack heeft een full carbon body