in

Koenigsegg Jesko’s twin turbo V8 klinkt wild!

De Koenigsegg Jesko werd vorig jaar geïntroduceerd op de autoshow van Genève. Sindsdien is de demo-auto bezig aan een wereldtour, hij was onlangs nog te gast bij Supercar Sunday in Zandvoort, maar ondertussen worden er ook prototypes getest.

In deze video zien we een Jesko op en neer accelereren op de aangrenzende landingsbaan van de Koenigsegg-fabriek in Zweden. Ondanks de aanwezigheid van twee turbochargers die het geluid dempen, klinkt de V8-motor met platte krukas absoluut fantastisch, vooral in de hoge toeren.

In de video horen we 5.0-liter grote achtcilinder ultrasnel op- en terugschakelen, waarbij de vlammen uit de uitlaatpijp schieten. We zien ook hoe de enorme achtervleugel van de Jesko van positie veranderen, maar dat is bijzaak. Het gaat om het gejank van die V8!

Nog even in het kort de specificaties van de Koenigsegg Jesko. De krachtbron levert 1.280 pk op normale benzine en 1.600 pk op E85 biobrandstof. De toerenbegrenzer grijpt pas in bij 8.500 tpm en het maximumkoppel van 1500 Nm is bij 5.100 tpm beschikbaar. Het vermogen gaat via een negentraps versnellingsbak naar de achterwielen en voluit moet de Jesko 485 km/h halen.

De versie zonder achtervleugel, genaamd ‘Absolut‘, moet meer dan 500 km/h kunnen aantikken.

Video: Koenigsegg Jesko’s twin turbo V8 klinkt wild!

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Volkswagen Golf GTI Mk8 op Anglesey Circuit

Volkswagen Golf GTI Mk8 rijtest op Anglesey Circuit

Tesla Model S Plaid is bizar snel op Laguna Seca

Tesla Model S Plaid is bizar snel op Laguna Seca