in

Koenigsegg One:1 op jacht naar het Nordschleife record

Koenigsegg wilde vorig jaar een poging doen om het record van de Porsche 918 Spyder te verbreken, maar na een dodelijke ongelijk tijdens een VLN race werden er snelheidslimieten ingesteld op de Nordschleife en zodoende was een recordpoging niet mogelijk.

Onlangs werden echter de snelheidslimieten opgeheven waarna Koenigsegg aankondigde wederom een poging te gaan wagen met de 1360 pk sterke One:1. De Zweedse fabrikant haastte zich om erbij te vermelden dat een recordpoging niet van de een op de andere dag zou plaatsvinden omdat er een uitgebreide planning en voorbereiding aan vooraf gaat.

Deze week werd de One:1 door spotters gefilmd op de Nordschleife in wat ongetwijfeld een testsessie was ter voorbereiding op het ultieme rondje. Hiervoor moet men sneller dan 6:57:00 minuten gaan of zelfs 6:48.00 minuten als men ook de tijd van de ‘straatlegale’ Radical wil verslaan. Het zal nog even duren maar de poging van Koenigsegg gaat er komen, en de One:1 heeft al het record op Spa-Francorchamps en Suzuka in handen.

Video: Koenigsegg One:1 op de Nordschleife

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

2017 Toyota Yaris WRC

2017 Toyota Yaris WRC gespot en hij brult geweldig!

Eerste Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Review

Eerste Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Review