in

Koenigsegg’s Test Driver klokt Nordschleife BTG in 7:49 met een MX-5

Na 3,5 jaar op bokken te hebben gestaan keerde Robert Serwanski terug naar de Nordschleife met zijn Mazda MX-5 NC 2.0 Sport Roadster Coupé. De laatste keer dat we Robert in actie zagen reed hij een 7:58.07 op de Nordschleife, gemeten van Bridge naar Gantry. Ditmaal klokte hij een tijd van 7:49.74.

Serwanski is de officiële testrijder van Koenigsegg en heeft met de machtige hypercars baanrecords verbroken op Spa-Francorchamps en Suzuka en zal ongetwijfeld ooit een gooi doen naar het record op de Nordschleife. Volgens de beschrijving van bij de video is de MX-5 voorzien van een hele reeks upgrades, waaronder nieuwe veren, betere remblokken, semi-slick banden, een grotere radiator, een ECU remap, nieuw uitlaatsysteem, lichter vliegwiel en carbon fiber onderdelen.

De motor levert maar 30 pk extra dan standaard maar de auto weegt inclusief een halve tank brandstof en coureur slechts 1.100 kg. Om een tijd van 7 minuten en 49 seconden te rijden moet Robert werkelijk het uiterste uit de auto en het circuit halen, en dat maakt deze video zo ontzettend gaaf om naar te kijken.

Video: Nordschleife BTG in 7:49 met een MX-5

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

E-Pace Barrel roll

Jaguar’s voorbereiding op de E-Pace Barrel Roll

Hoe goed kennen Max en Daniel elkaar

Hoe goed kennen Max en Daniel elkaar?