in

LaFerrari bijna naar topsnelheid: 342 km/h

De 963 pk sterke LaFerrari is niet ontwikkeld voor bizar hoge topsnelheden, zoals de Bugatti Veyron, de Venom GT en de Badd GT. Maar een topsnelheid van meer dan 350 kilometer per is nog steeds waanzinnig snel en dat bewijst onderstaande video.

Tijdens het evoMax evenement op Bruntingthorpe wist deze LaFerrari een snelheid van 342 kilometer per uur te bereiken, met nog 1500 toeren over in de zevende versnelling zit er dus nog wat in het vat. De snelheid is indrukwekkend maar de acceleratie van de 6.3-liter V12-aangedreven hybride hypercar is nog veel extremer.

Op hetzelfde stukje asfalt zagen we eerder al een McLaren P1 naar 337 km/h knallen, dan moet het toch mogelijk zijn om beide auto’s naast elkaar te krijgen voor een dragrace. Zet de Porsche 918 spyder ernaast en het hybride hypercar feest is compleet, gegarandeerde YouTube hit!

Video: LaFerrari bijna naar topsnelheid: 342 km/h

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Project Cars met deze simulator is echt fantastisch

Project Cars met deze simulator is echt fantastisch

WTCC 2014 - Bejing Highlights met podium Coronel

WTCC 2014 – Beijing Highlights met podium Coronel