in

Lamborghini Aventador SVJ getest door Sjoerd van Stokkum

In deze video gaat Sjoerd van Stokkum op pad met de laatste der Mohikanen, oftewel de Aventador SVJ. Vanwaar deze bijnaam? Omdat de SVJ wel eens de laatste hypercar kan zijn uit Sant’Agata Bolognese zonder turbo of hybride-systeem.

De Sián, die vorig jaar werd gepresenteerd, luidde namelijk een nieuw tijdperk in voor Lamborghini, een die leunt op elektriciteit om krachtigere en efficiëntere auto’s te produceren. De Aventador SVJ, die gebruikt maakt van een atmosferische 6,5-liter V12-motor en een ouderwetse single clutch automaat, is dus wellicht de laatste Lambo van de oude stempel.

Er zijn slechts 900 coupé’s van de Jota gemaakt, plus nog eens 800 roadsters. Dit exemplaar, met kenteken XV-399-D, heeft een catalogusprijs van 623.859 euro en Sjoerd van Stokkum gaat in deze video op pad met de 770 pk sterke ex van Max Weering.

Video: Lamborghini Aventador SVJ getest

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Formule 1 - Monza Lap Record

Formule 1 – Monza Lap Record

Verkeersruzie op de A10 bij Diemen

Verkeersruzie op de A10 bij Diemen