in

Lamborghini Huracan GT3 debuteert in Blancpain Series

Lamborghini houdt zich de laatste jaren nauwelijks bezig met autosport. De Gallardo GT3 werd buitenshuis ontwikkeld door teams als Reiter Engineering en de Super Trofeo Lamborghini’s rijden alleen maar in hun eigen merkencup.

De Lamborghini Huracán GT3 is echter door Lamborghini zelf ontwikkeld, met een beetje hulp van Dallara. De raceauto heeft een aluminium-carbon chassis, een 5.2-liter V10-motor en een zestraps sequentiële versnellingsbak. De Huracán GT3 weegt 1.239 kg en heeft een gewichtsverdeling van 42-58. Dat gezegd hebbende, als gevolg van de balance of performance test zou de FIA dit nog kunnen aanpassen voor eerlijke concurrentie.

Lamborghini’s Squadra Corse team zal gaan racen met deze levendige mintgroene Huracáns in de Blancpain Endurance Series, mocht je met ze willen concurreren dan is de prijs voor de GT3 vastgesteld op €369.000.

Het zou natuurlijk mooi zijn als de Lamborghini Huracán GT3 ook in andere kampioenschappen te zien zou zijn, zoals het United Sportscar Championship. Daar gaan wel geruchten over maar officieel bevestigt is er nog niets.

Video: Lamborghini Huracan GT3 Promo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

V8 Supercars 2014 - Season Review

V8 Supercars 2014 – Season Review

BMW's nep motorgeluid is te hacken!

BMW’s nep motorgeluid is te hacken!