in

Lamborghini Huracan STO doet aanval op Nürburgring Record

Car Spy Media filmde woensdagavond hoe de nieuwe Lamborghini Huracan STO een aantal snelle rondes deed op de Nürburgring. Tijdens een 2 uur durende sessie werden twee STO’s de baan op gestuurd met Panta 102-octaan racebrandstof en op Bridgestone Potenza’s.

Dat laatste is opvallend want alle andere fabrikanten gebruiken de zeer plakkerige Michelin Pilot Sport Cup 2R. Misschien was dit slechts een verkenning en komt een daadwerkelijk recordpoging later.

De Huracán STO is gebaseerd op de Huracán Super Trofeo-raceauto. Natuurlijk wordt er gebruik gemaakt van de bekende 5.2-liter V10-motor, nu met 640 pk op de achterwielen. Dankzij een koolstofvezel-dieet is de Huracán STO 43 kg afgevallen, ondanks dat er een aantal nieuwe aero-delen bij zijn gekomen.

We zijn benieuwd hoeveel seconden de Huracán STO kan afschaven van de 6:52 minuten die de Huracán Performante noteerde in 2017.

Video: Lamborghini Huracan STO op Nürburgring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Volkswagen Golf R Mk8 vs Mk7

Volkswagen Golf R Mk8 vs Mk7

Ferrari Monza vs McLaren Elva vs Aston Martin Speedster

Ferrari Monza vs McLaren Elva vs Aston Martin Speedster