in

Lamborghini Murciélago legt rookgordijn neer tijdens drift demo

Supercars die omgebouwd zijn tot driftauto zijn minder zeldzaam dan je wellicht zou denken. Zo is er de Lamborghini Huracán van Mad Mike, de Lamborghini Murciélago van Daigo Saito, de Ferrari 599 GTB van Federico Sceriffo, de Ferrari 360 van Arios Suzuki, de Ferrari 550 Yoichi Imamura, kortom er zijn er nogal wat.

De nieuwste toevoeging aan het rijtje driftende supercars is deze Lamborghini Murciélago met Liberty Walk bodykit van Nob Taniguchi. De Lambo is gespoten in de kleuren van bandenfabrikant Advan en beschikt over een aangepast uitlaatsysteem van Fi Exhaust die vlammen spuwt.

Tijdens de vijfde ronde van Formula Drift Japan in Okayama gaf Taniguchi een demonstratie met de Murciélago. De exoot zal waarschijnlijk niet ingezet worden voor competitie, aangezien het op hoge snelheid langs muren glijden een te groot risico met zich meebrengt op zeer dure reparatiekosten.

Het zou wel heel vet zijn als er een driftcompetitie zou zijn voor supercars. Met bovengenoemde exemplaren heb je alvast een mooi deelnemersveld!

Video: Lamborghini Murciélago legt rookgordijn neer

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Aston Martin DBS Superleggera vlamt naar 325 kmh

Aston Martin DBS Superleggera vlamt naar 325 km/h

Audi Quattro

Audi Quattro vermaakt publiek met powerslides tijdens Rally Legend