in

Lamborghini SC20 Shakedown op Monza

Een paar dagen geleden debuteerde de Lamborghini SC20, een one-off gebouwd door Squadra Corse en ontworpen door Centro Stile in Sant’Agata Bolognese. De open cockpit Lamborghini werd in oktober echter al gespot tijdens een shakedown op Monza en daarvan zijn nu beelden vrijgegeven.

Het design is een mix van Lamborghini’s uit het heden en verleden, zo zijn er stijlelementen van de Veneno Roadster, Aventador J, Huracan GT3 en Essenza SCV12. De carrosserie van de SC20 is volledig uit koolstofvezel vervaardigd en de aerodynamica is dusdanig geoptimaliseerd dat inzittenden geen last hebben van de luchtstroom, ondanks het ontbreken van een voorruit.

De motor is een 6,5-liter V12 die 770 pk en 720 Nm koppel levert, gekoppeld aan een geoptimaliseerde zeventraps versnellingsbak. Het vermogen wordt verdeeld over de vier wielen, 20-inch vooraan en 21-inch achteraan.

Aangezien er maar één exemplaar gebouwd wordt, voor een zeer speciale klant, zullen we de Lamborghini SC20 in het echt waarschijnlijk nooit tegenkomen. Deze video is daarom misschien wel de enige keer dat we auto rijdend in actie zien.

Video: Lamborghini SC20 Shakedown op Monza

  • Sander

    Racer in hart en nieren, kan de specs van supercars dromen.

Lamborghini SC20 Shakedown op Monza

Reageer op deze video