in

Lamborghini SC20 Shakedown op Monza

Een paar dagen geleden debuteerde de Lamborghini SC20, een one-off gebouwd door Squadra Corse en ontworpen door Centro Stile in Sant’Agata Bolognese. De open cockpit Lamborghini werd in oktober echter al gespot tijdens een shakedown op Monza en daarvan zijn nu beelden vrijgegeven.

Het design is een mix van Lamborghini’s uit het heden en verleden, zo zijn er stijlelementen van de Veneno Roadster, Aventador J, Huracan GT3 en Essenza SCV12. De carrosserie van de SC20 is volledig uit koolstofvezel vervaardigd en de aerodynamica is dusdanig geoptimaliseerd dat inzittenden geen last hebben van de luchtstroom, ondanks het ontbreken van een voorruit.

De motor is een 6,5-liter V12 die 770 pk en 720 Nm koppel levert, gekoppeld aan een geoptimaliseerde zeventraps versnellingsbak. Het vermogen wordt verdeeld over de vier wielen, 20-inch vooraan en 21-inch achteraan.

Aangezien er maar één exemplaar gebouwd wordt, voor een zeer speciale klant, zullen we de Lamborghini SC20 in het echt waarschijnlijk nooit tegenkomen. Deze video is daarom misschien wel de enige keer dat we auto rijdend in actie zien.

Video: Lamborghini SC20 Shakedown op Monza

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Klokje Rond - Jaguar S-type V8 met 346.282 km

Klokje Rond – Jaguar S-type V8 met 346.282 km

Met een Audi Quattro S1 kun je prima een kerstboom vervoeren

Met een Audi Quattro S1 kun je prima een kerstboom vervoeren