in

Lamborghini Urus vs Tesla Model 3 Dragrace

Dragrace video’s zijn eigenlijk altijd wel vermakelijk, en zeker wanneer ze van CarWow zijn. Mat Watson en Yianni dragracen er deze week weer op los, met een Tesla Model 3 Performance en de auto van Yianni, een Lamborghini Urus.  

Mat rijdt in de Tesla Model 3, deze Model 3 is voorzien van 2 elektromotoren, één voor en één achter. Gezamenlijk produceren ze zo’n 490 pk en 660 Nm koppel, de Model 3 is met al zijn accu’s echter niet licht, hij weegt zo’n 1850 kg. Om dit gewicht zo snel mogelijk van A naar B te krijgen heeft de Tesla vierwielaandrijving. 

De Lamborghini Urus van Yianni is uitgerust met een 4.0-liter Twin Turbo V8-motor. Deze levert zo’n 650 pk en 850 Nm koppel. Ook de Lamborghini is voorzien van vierwielaandrijving, logischerwijs is hij wel wel wat zwaarder dan de Model 3, zo’n 2.197 kg.  

In prijs verschillen deze twee auto’s €200.000, dus Yianni hoopt dat zijn prijzige Lamborghini het snelst is. In deze video wordt geracet over 400 meter met stilstaande start en over 800 meter met rollende start. Daarnaast wordt er ook getest welke auto bij een snelheid van 160 km/u het eerste stilstaat! 

Video: Lamborghini Urus vs Tesla Model 3 Dragrace

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

Supercars Accelerating in Weeze

Supercars Accelerating in Weeze

De Motorsport Crashes van 2022 week 15!

De Motorsport Crashes van 2022 week 15