in

Lancia Fulvia Coupe 1200 HF

Een merk als Lancia heeft bij veel autoliefhebbers een speciaal plekje in het hart. Daarbij denken de meesten terug aan klassiekers van vroeger met stijl, klasse, sportiviteit en ongelooflijk verfijnde techniek. Auto’s als de Group B Delta S4, de Stratos en de 037 staan bij iedere liefhebber in het geheugen gegrift. Maar wat te denken van de Fulvia Coupe?

De Fulvia is het laatste product dat de fabrikant heeft ontwikkelt alvorens het merk door Fiat werd overgenomen. In deze video van Cinecars zien we de Fulvia Coupe 1200 HF van William, een zeer bijzondere machine. De HF is een homologatiemodel, een in beperkte oplage gebouwde straatauto om later te kunnen deelnemen aan autosportevenementen. Er zijn maar weinig echte HF’s over en het is dan ook bijzonder dat deze auto in Nederland rondrijd. William heeft jaren gezocht naar de juiste specifieke onderdelen die een HF onderscheiden van een “gewone” Fulvia coupe om de auto zo goed mogelijk te restaureren.

Met precisie en gevoel is de auto de afgelopen jaren gerestaureerd, opgebouwd, verfijnd, maar ook nog een stukje aangepast om aan de persoonlijke wensen van de eigenaar tegemoet te komen. Desalniettemin heeft hij zijn karakter behouden en is het een fantastische restauratie geworden. Bekijk dit pareltje in onderstaande video van Cinecars.

Video: Lancia Fulvia Coupe 1200 HF

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ford Galaxy From Hell

Ford Galaxy From Hell

Formule 3 - Geen podium voor Verstappen in Hongarije

Formule 3 – Geen podium voor Verstappen in Hongarije