in

Lando Norris “Heartbroken” na dramatische slotfase in GP Rusland

Lando Norris was in opperbeste vorm in Rusland. De McLaren-coureur greep op prachtige wijze pole position en was in de race uitermate sterk. Na een slechte start passeerde hij de Ferrari van Carlos Sainz, opende een gat naar de concurrentie en leek op weg naar zijn eerste Grand Prix-overwinning.

Zelfs toen Lewis Hamilton in de slotfase de druk flink opvoerde, bleef de 21-jarige Norris kalm. Hij hield de zevenvoudig kampioen achter zich in de DRS-zones en maakte geen enkele fout. Totdat het begon te druppelen.

Veel coureurs doken vrijwel direct de pits is om te wisselen naar Intermediates, maar Norris en Hamilton bleven buiten. Dat hielden ze twee ronden vol en toen dook Hamilton alsnog de pits in. Norris bleef daarentegen nóg een ronde doorrijden en dat bleek een dramatische beslissing. Het begon steeds harder te regenen en Lando kon zijn McLaren nauwelijks meer op het spreekwoordelijk asfalt houden.

Met nog twee ronden te gaan kwam de zojuist gestopte Hamilton voorbij gevlogen aan de McLaren-coureur. Lando wisselde nog naar Intermediates, maar het kwaad was al geschied. Als zevende kwam Norris over de finish, heartbroken.

Video: Lando Norris “Heartbroken” na dramatische slotfase in GP Rusland

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW-rijder haalt file in via vluchtstrook

BMW-rijder haalt file in via vluchtstrook

Verstappen maakte call voor Intermediates en toont verschil

Verstappen maakte call voor Intermediates en toont verschil