in

Lando Norris test de McLaren Elva

De McLaren Elva is het antwoord van McLaren op de Ferrari Monza en de Aston Martin V12 Speedster. De exclusieve tweezitter zou in eerste instantie in een oplage van 399 stuks gebouwd worden, maar dat werd later bijgesteld naar 249 en omdat de belangstelling niet echt groot is geeft de sportwagenbouwer uit Woking nu aan dat het bij 149 stuks blijft.

De Elva heeft geen dak, geen voorruit, geen zijramen en kleine deuren. Net als bij de concurrentie is het model ontworpen met racewagens uit de jaren vijftig en zestig in gedachten. De McLaren Elva maakt gebruik van een virtueel raam, gecreëerd door een over maximaal 15 cm uitschuifbaar paneel voor het dashboard. Het geleidt de lucht, zodat de rijwind over de neus en de volledig open cockpit gaat.

In tegenstelling tot bij de Ferrari Monza ligt de motor bij de Elva niet in de neus, maar achterin. Het is een 815 pk sterke 4.0-liter V8-motor. In onderstaande video maakt Lando Norris kennis met de €1.774.745 kostende speedster. Een beetje extra aandacht kan geen kwaad en Norris is hot, moeten ze bij McLaren gedacht hebben.

Video: Lando Norris test de McLaren Elva

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 993 BiTurbo

Porsche 993 BiTurbo weer in actie tijdens Cividale Hillclimb

Porsche 911 GT3 knalt achterop wielrenner

Porsche 911 GT3 knalt achterop wielrenner