in

Leclerc negeerde teamorder in GP Bahrein

In Australië kreeg Charles Leclerc een duidelijke teamorder om Sebastian Vettel niet te passeren in de slotfase van de Grand Prix. De jonge Monegask hield zich netjes aan de opdracht van Ferrari en finishte zodoende als vijfde, achter zijn teamgenoot. In Bahrein luisterde Leclerc niet naar zijn team.

Bij de start van de race verloor de jonge Ferrari-coureur de leiding aan Sebastian Vettel en werd ook nog gepasseerd door Valtteri Bottas. De verloren plek aan Bottas werd snel goedgemaakt, waarna Leclerc op jacht ging naar de koppositie.

Eenmaal aangesloten achter Vettel gaf Leclerc over de boordradio aan dat hij sneller was, en er dus voorbij wilde. Het team gaf aan dat de Monegask  zijn positie moest handhaven voor 2 ronden, wellicht om Vettel de kans te geven in zijn ritme te komen. Charles besloot zich echter niet te houden aan deze teamorder en ging aan het einde van het lange rechte stuk voorbij aan zijn teamgenoot.

Leclerc was het hele weekend sneller dan Vettel en reed na zijn inhaalactie direct weg bij de Duister. Hoewel het dus geen loze kreet was van Charles dat hij sneller was dan zijn teamgenoot, is het wel opvallend dat hij de teamorder negeerde. De radioberichten werden niet uitgezonden op TV, maar wel op F1 TV en daar zijn deze beelden van.

Helaas hebben we geen beelden van de communicatie tussen Vettel en het team, dat zouden we graag willen horen!

Video: Leclerc negeerde teamorder in GP Bahrein

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Side by side Verstappen vs Sainz in Bahrein

Side by side: Verstappen vs Sainz in Bahrein

Spin Vettel na duel Hamilton

Onboard Vettel tijdens duel met Hamilton in GP Bahrein