in

Lewis Hamilton ziet Mercedes-AMG Project One in actie

Lewis Hamilton kreeg onlangs de kans om de Mercedes-AMG Project One in actie te zien. Hoewel het model nog volop in ontwikkeling is, was de zesvoudig wereldkampioen onder de indruk van de prestaties. “It’s like a bullet. It’s incredible – the speed it picks up.

Veel details van de Project One zien we niet, mede omdat de hypercar met Formule 1-motor hevig gecamoufleerd was, maar hij lijkt redelijk trouw te blijven aan de concept car die we in 2017 voorgeschoteld kregen.

Het prototype mist enkele lamellen in de voorste kap en de uitlaat is ook anders omdat deze vier centraal gemonteerde pijpen heeft in plaats van één massieve en daaronder twee kleinere. Of dit tijdelijk is moet nog blijken.

De hightech aandrijflijn bleek een uitdaging om geschikt te maken voor straatgebruik en AMG heeft onlangs bevestigd dat de levering van de Project One is uitgesteld naar 2021. De 1,6-liter V6-motor met turbo en vier elektromotoren moeten een gecombineerd vermogen van meer dan 1.000 pk leveren.

Video: Lewis Hamilton ziet Mercedes-AMG Project One

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #16

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #16

Kia Stinger widebody

Zo zagen we de Kia Stinger GT nog nooit