in

Mercedes-AMG Project One rijdend gespot in Amerika

Rijdend is misschien een groot woord, maar de Mercedes-AMG Project One was tijdens Amelia island Concourse D’elegance in ieder geval rollend te zien.

De nieuwe hypercar van Mercedes-AMG beschikt over een 1.6-liter V6-hybride-benzinemotor en elektrisch ondersteunde turbo, rechtstreeks uit de Mercedes-AMG Formule 1-auto. Helaas horen we de motor niet want de Project One bewoog zich voort door middel van de elektrische aandrijving. AMG heeft nog niet alle details vrijgegeven, maar we weten dat de auto meer dan 1.000 pk zal hebben.

De Project One is in feite een raceauto met enige vorm van bruikbaarheid. AMG denkt dat de auto zelfs kans maakt om het ultieme Nürburgring-record van 6:11.13 te verbreken. We wilen je er nog even aan herinneren dat het huidige record voor productieauto’s staar op 6:47.3 dankzij de Porsche 911 GT2 RS.

Er zullen slechts 275 exemplaren worden gebouwd en die zijn natuurlijk allemaal al verkocht. De eerste leveringen staan gepland voor eind 2018 of begin volgend 2019.

Video: Mercedes-AMG Project One rijdend gespot

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Mega crash Nordschleife 2017

Nieuwe beelden van crash met 14 auto’s op de Nordschleife

Toyota Camry

Deze Toyota Camry is na 415.000 km nog in perfecte conditie