in

Lotus 3-Eleven is sneller dan een Porsche 918 op Hockenheimring

De hedendaagse hypercars verbreken het ene na het andere baanrecord, Nordschleife, Spa, Suzuka, Silverstone, noem het maar op. De enige vorm van concurrentie komt uit de hoek van kleine, lichte, trackday auto’s als de Lotus 3-Eleven. Deze heeft zojuist het baanrecord van de Porsche 918 Spyder verbroken op de korte lay-out van de Hockenheimring.

Bestuurd door Sport Auto’s Christian Gebhardt klokte de snelste productieauto van Lotus een tijd van 1.06,2 minuten, 0,1 seconden sneller dan Porsche 918. De prestatie van de Lotus wordt nog indrukwekkender als je leest dat de 3-Eleven op standaard straatbanden reed en dat de temperatuur niet hoger lag dan 8 graden Celsius.

De opvolger van de 2-Eleven heeft een supercharged 3.5-liter V6-motor met 460 pk, genoeg om in 3 seconden 100 km/h op de teller te zetten. De topsnelheid bedraagt een indrukwekkende 290 km/h, hoog genoeg voor circuits met lange rechte stukken.

De volledige ronde van de Lotus 3-Eleven op de korte lay-out van de Hockenheimring zie je hieronder, zit nog genoeg ruimte voor verbetering in!

Video: Lotus 3-Eleven Hockenheimring

  • Sander

    Racer in hart en nieren, kan de specs van supercars dromen.

Lotus 3-Eleven is sneller dan een Porsche 918 op Hockenheimring

Eén reactie

Laat een reactie achter
  1. Houd toch op,,,,,,, 0,1 seconde in een niet geproduceerde melkwagen zonder kenteken,,, Porsche 918 is the car to have,,, coupe, cabrio and electric….

    Numoro uno Porsche……

    Rico

Reageer op deze video